lördag 15 januari 2011

Tentaperiod

Det händer inte mycket här i Salamanca nu. De flesta har fullt upp med tentor och för mig är det tre tentor på fem dagar som gäller, därefter lite längre mellan de två sista tentorna. Jag har gjort två hittills och den allra svåraste är på måndag. Livet kunde vara roligare helt enkelt!

måndag 10 januari 2011

Tillbaka i Salamanca efter ett underbart jullov

Sent igår kväll anlände jag till Salamanca igen. Det känns konstigt men ändå bra att vara tillbaka. Nästa termin börjar den 31a januari och fram tills dess är det tentaperiod. Inte så kul... Jag har min fösta tenta på torsdag och är inte lite nervös över att behöva skriva en tenta på spanska.

Jullovet har i alla fall varit toppen! Jag började julledigheten med en vecka hemma i Sverige där jag hade fullt upp. Jag julhandlade bakade lussebullar och pepparkakaor, hann träffa några vänner, tillbringade tid med familjen och var ute på landet och firade jul.

På annandagen begav jag mig till Arlanda och därifrån till Tokyo för att hälsa på Oscar i nästan två veckor. Vi hade det hur bra som helst! Det blev besök till Kyoto och Sendai och nyårsfirande i Tokyo med andra svenskar. Självklart även sightseeing i Tokyo och många mysiga middagar. En kväll gick vi till hotellbaren i Park Hyatt (hotellet i Lost in translation) och tog en drink. Höjdpunkten på vistelsen var nog ändå när Oscar sista dagen överraskade mig med en helikoptertur över Tokyo!

Hur som helst har jag haft det bästa jullovet man kan tänka sig. Nu dags för termin två i Salamanca, hoppas på att den blir lika rolig som förra terminen!

Här är ett litet urval av bilder från Japan:

I Kyoto. Hade väl inte trott att jag skulle besöka den här platsen två gånger i mitt liv men så blev det!

Vid ruinerna av Sendai Castle. Ruinerna i sig var i princip obefintliga men utsikten var vacker.

Vi åkte på en båttur och såg fina öar. På båten fanns mat man kunde köpa att mata fiskmåsarna med. Observera den lilla saken som ser ut som en ostbåge som fiskmåsen har siktet inställt på.

Hotellbaren i Park Hyatt.

Ganska bra utsikt!

I Shibuya där det berömda övergångsstället där man kan gå i alla riktningar ligger. Mycket folk som står och väntar på att gå över trots att det bara är rött ett kort tag...

Vi åt självklart sushi som åker runt på band. Bästa sushin jag åt under tiden jag var där!

Att se Tokyo från helikoptern var verkligen en upplevelse!

Sista kvällen åt vi middag på 39:e våningen med underbar utsikt över staden. En perfekt avslutning på resan.