måndag 29 november 2010

Den senaste tiden

Jag har ju varit väldigt dålig på att uppdatera om vad jag har pysslat med på sistone, men det är ju bara för att vi gör så många roliga saker här!

Förra veckan, tisdag: Irländskt tema på Irish Rover. Det kan ju inte bli annat än bra! Vissa av irländarna började festa redan på eftermiddagen och det var riktigt bra drag senare på kvällen. Jag hade lektion fram till 20 som vanligt på tisdagar men sen klädde vi oss i grönt och firade att Irland håller på att gå under, eller nåt.. haha. Det var i alla fall en riktigt rolig kväll och jag lyckades som vanligt med konststycket att vara i skolan kl 11 dagen efter.

Lydia och jag

Förra veckan, fredag: I fredags så åkte vi iväg på en turism-mässa i Valladolid (en stad ca 1 timme härifrån) ägnad åt turism inom Spanien. Vi har nu posters, kalendrar, kartor och allt man kan tänka sig från hela Spanien. Det fanns även ett litet hörn av mässan där andra länder var representerade så jag passade på att ta en karta över Tokyo också för det kan ju vara bra att ha när jag åker dit.

Salamancas monter på mässan

Helgen: Fredagen blev hemmakväll och lördagen ägnades åt träning, shopping och utgång. Det blev den vanliga rundan och vi började med några goda shots på Daniel's och sedan fortsatte vi till Paniagua där någon hade med sig en markeringspenna så alla skrev på väggarna och hade sig. Det är väldigt roligt att skriva på väggarna kan jag meddela. Jag har ju lärt mig en hel del djur på italienska (italienarna har mycket roligt åt detta faktum) så skrev och ritade några av dem, bl.a. Det roligaste var när jag skrev något på svenska och jag hör "svensk?!" bakom mig. Det var en fransk kille som bott i Göteborg två år och därför kunde svenska. Roligt att få prata svenska i alla fall, det händer inte alltför ofta. Kvällen avslutades som vanligt på Kandhavia.

Lydia och jag på Paniagua

Haj

Den här veckan, tisdag: Två av de italienska killarna vi känner hade ordnat med middag på en restaurang och bjudit in ca 45 andra Erasmusstudenter. Mycket uppskattat! Det fanns mat och vin i överflöd (tyvärr bara rött vin) och vi hade väldigt trevligt! Efter det begav vi oss till Irish Rover som vanligt på tisdagar och det var brittiskt tema (även denna gång färganpassad outfit: röd klänning, blå naglar och vit blomma i håret). Mycket rolig kväll och faktiskt min sista tisdagsutgång den här terminen! Nu på tisdag är det nämligen inget eftersom vi har långhelg, vilket är lika bra eftersom jag måste plugga ändå, och den 14e är det jultema där men jag har min första och enda presentation kl 11 den 15e så känns inte som att jag kommer gå ut då... Och sen åker jag ju hem den 18e.

Jag och Alessia på middagen

I övrigt har jag även tillbringat lite tid i köket den senaste veckan, resultatet ser ni nedan :)

Väldigt uppskattade av alla som provat dem, både kanel- och vaniljbullar. Tack mamma för pärlsockret och vaniljsockret!

Vi hittade sushisaker i mataffären och var ju bara tvungna att prova, och det blev sjukt gott!

måndag 22 november 2010

Inget roligt inlägg om helgen

Den här helgen har nog varit den tråkigaste hittills och det finns inte en enda rolig bild att lägga in från helgen som gått. Vi har nämligen haft plugghelg, eller försökt i all fall. Vi har varken gått ut eller varit och shoppat utan mest varit hemma och försökt plugga, med tillhörande pauser. (Vi har mest haft pauser).

Ikväll blir det inte roligare heller. Jag och två brittiska tjejer som läser samma historiakurs som jag ska titta på historiska dokumentärer om gamla spanska kungar och drottningar... Vilken filmkväll!

Imorgon är det dock irländsk fest på Irish Rover vilket jag ser mycket fram emot!

torsdag 18 november 2010

Kurslitteratur

All min kurslitteratur för den här terminen är nu inhandlad. Det är bara två kurser som tillämpar det här med kurslitteratur, vilket innebar två böcker och totalt runt 240 kr. Helt okej! Den ena är 750 sidor lång (kul...) och den andra känns mest bara flummig.

onsdag 17 november 2010

Bara en månad kvar

Igår bestämde jag mig för att boka om min hemresa så jag åker den 18e december istället för den 22a dec. Jag kommer missa fyra dagar i skolan men jag hoppas att det inte kommer sägas avgörande saker inför tentorna dessa dagar. Jag kände att jag ville få lite mer tid hemma i Sverige eftersom jag åker till Japan redan den 26e dec.

I vilket fall slog det mig nu att det bara är 1 månad kvar av terminen! Innan den är slut ska jag ha läst två böcker i olika kurser (varav en är slut på förlaget och inte kommer tillverkas mer och inte heller går att få tag på någonstans... får se hur jag löser detta), skriva en geografiuppsats på 25-30 sidor (får dock innehålla bilder) och skriva kritiska kommentarer till 4 historiska filmer. Jag börjar bli lite stressad!

Till Anna

Igår när jag var och handlade hittade jag dessa. Anna, tänk om ostbågepåsarna var såhär fina hemma!

Geografiutflykt och utgång

I fredags-lördags var vi på den tredje och sista geografiutflykten. Denna gång till provinsen Leon, som ligger relativt nära. Det var mycket kallare där än här i Salamanca och vi fick se snö! Så fort vi stannade någonstans där det fanns snö blev det snöbollskrig. Jag och Lydia deltog dock ej men spanjorerna var lite väl entusiastiska och inte ens lärarna kom undan. Vi såg som vanligt fina vyer, men det var lite väl många stopp på denna resa. Vi lämnade Salamanca 8:00 på fredagen och kom inte till hotellet förrän 21:00. Efter att ha handlat lite att äta gick vi till hotellet och tog det lugnt hela kvällen. Dagen var det återigen besök på diverse ställen och vid 21 var vi tillbaka i Salamanca. Vi bestämde oss för att gå ut och hade en rolig kväll som vanligt. Vad som inte var roligt var att jag halkade på de blöta och snea trappstegen på Paniagua och fick hela min enlitersdrink över mig. Men men, det är sånt som händer! Kvällen avslutades på Kandavia, och jag promenerade sedan hem i ösregn. Tur att man bara bor 2 minuter från uteställena då.

Fina berg

Några av de som var med på resan

Jag och ännu en fin vy

Las Médulas - de har utvunnit guld här för länge sedan genom att urholka berget med vatten. Därför ser det ut som det gör och det var väldigt vackert!

Hemma i Salamanca och utgång. Gjorde misstaget att gå till frisören här och därför ser mitt hår ut som det gör. Aldrig mer gå till frisören i Spanien.

tisdag 9 november 2010

Kastanjer

Dessa har vi just stått och knaprat i oss i köket. Helt klart en av de bästa sakerna med hösten!


måndag 8 november 2010

Ännu en helg i Salamanca

Tiden bara rusar iväg känns det som! Jag är väldigt glad att jag inte bara ska vara här en termin utan att jag efter mitt jullov får ännu en termin av roligheter.

I vilket fall har vi haft en rolig helg som vanligt. Fredagen blev lugn hemmakväll medan lördagen blev utgång. Vi var först hemma hos vår belgiska vän Annelies på förfest och därefter gick vi till en av alla otaliga chupiterías. Det är shotbarer med alla shots man kan tänka sig och de kostar mellan 75 cent och kanske 1.50€. Billigt med andra ord! Man kan också köpa literglas med "drinkar", t.ex. vodka-fanta citron (där de går efter principen hälften-hälften...). En sådan per kväll räcker långt. Vi stannade där ett tag och begav oss sedan till klubben Dolce Vita. Där var det dock lite segt så vi gick vidare till Paniagua där vi träffade på flera vi kände. Vi blev kvar hela natten för det var så roligt. Musiken var toppen! (Precis som när jag var 18 och hängde på Baba Sonic, minnen!). Vid halv 5 stängde de och vi hade tänkt gå till Kandavia men när vi såg kön ångrade vi oss och gick istället till närmsta 24hour shop och köpte godsaker att ta med hem. Rolig kväll!

Söndagen blev pga lördagen mycket seg. Jag vaknade kl 15... På kvällen kollade vi på Snabba Cash och den gillades av båda mina två lägenhetskompisar. Det var den första svenska filmen de såg men det gick bra med textning.

Paniagua. Hela nedervåningen är tapetserad med bilder och på övervåningen är väggarna och taket helt nerklottrade med allt möjligt, mest namn. Vi har dock inte klottrat dit nåt än men det kommer!

lördag 6 november 2010

Solsken

Något som har slagit mig här i Salamanca är att det nästan alltid är soligt! Det har regnat kanske 3 ggr sedan jag kom hit i mitten på september. Det är ofta det står på väderleksrapporten att det ska komma lite regn men så är det klarblå himmel och sol istället. Det gillas! Även om det inte är så varmt längre så känns det i alla fall bättre än en grå och regnig höst. De senaste dagarna har det dessutom varit nästan 20 grader så man har fått lämna jackan hemma. Nu återstår bara att hoppas på att vintern inte blir för kall...

Nu ska vi ut i solskenet och shoppa. Jag måste nämligen få lite belöning för att jag gått med i ett gym. Ni läste rätt! Jag har t.o.m. varit och tränat idag. Det trodde jag aldrig.

Portugal och Halloween

Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera om vad som händer här, men som sagt, bättre sent än aldrig!

Förra helgen begav vi oss i alla fall till Portugal med en resa ordnad av samma organisation som ordnade resan till Barcelona. Vi började med att ta oss till staden Coimbra där vi tillbringade första natten. Tyvärr var denna stad en stor besvikelse då den i princip verkade vara folktom och det inte fanns några roliga uteställen. Vi gick först till en bar som skulle vara den mest kända Erasmusbaren enligt uppgift. Det var ingen där när vi kom. En fredagkväll. Det tycker jag säger allt om den där tråkiga staden. Jag såg till att få en relativt tidig kväll och sov ut ordentligt på hotellrummet (som dock var över förväntan!)

Andra dagen bar det av mot Lissabon och väl framme där konstaterade vi att hostalet hade vissa brister men att det fick funka. Vi skulle nästan genast iväg på en middag med 350 andra Erasmus från olika delar av Portugal och Spanien. Det började segt men blev en bra kväll trots allt! Det blev riktig studentskivastämning vilket till en början kändes lite jobbigt men eftersom det var fri bar blev det uthärdligt efter ett tag.. :) Sedan gick vi vidare till en klubb som var helt okej!

Tredje dagen var det guidad tur i Lissabon. Vi såg diverse olika saker, bl.a. var vi uppe på en kulle och såg en gammal ruin och från kullen hade man dessutom utsikt över hela Lissabon, mycket vackert! På kvällen var det dags för Halloweenfest och jag och Lydia var mer än missnöjda med våra outfits men har man tidsbrist så har man. Vi får satsa på något bättre till karnivalen i vår! Vi började i alla fall kvällen med att gå till massa småbarer i Barrio Alto och fortsatte sedan till en klubb som hette Gossip. Det blev ännu en lyckad kväll men trots detta kom vi upp och var ute ur hostalet kl 10:15 dagen efter. På hemvägen besökte vi staden Fatima som tydligen är väldigt känd bland katoliker. Det var fint men lite obehagligt religiöst där.

Sammanfattningsvis en lyckad resa men måste nog säga att Barcelona var bättre!


Utsikt över Coimbra från hotellrummets balkong

Alla som var med på resan (nästan) första kvällen i Coimbra

Tjejgänget i ruinen i Lissabon

Uppe på kullen. Det var sjukt blåsigt!!

Klubben vi gick till första kvällen i Lissabon

Eleanor, jag och Michelle på Halloweenfest. De flesta hottade upp sina outfits med fejkblod men eftersom det upptäcktes att detta var mycket svårt att avlägsna avstod jag!

Och där tog kvällen slut