lördag 6 november 2010

Portugal och Halloween

Jag vet att jag har varit lite dålig på att uppdatera om vad som händer här, men som sagt, bättre sent än aldrig!

Förra helgen begav vi oss i alla fall till Portugal med en resa ordnad av samma organisation som ordnade resan till Barcelona. Vi började med att ta oss till staden Coimbra där vi tillbringade första natten. Tyvärr var denna stad en stor besvikelse då den i princip verkade vara folktom och det inte fanns några roliga uteställen. Vi gick först till en bar som skulle vara den mest kända Erasmusbaren enligt uppgift. Det var ingen där när vi kom. En fredagkväll. Det tycker jag säger allt om den där tråkiga staden. Jag såg till att få en relativt tidig kväll och sov ut ordentligt på hotellrummet (som dock var över förväntan!)

Andra dagen bar det av mot Lissabon och väl framme där konstaterade vi att hostalet hade vissa brister men att det fick funka. Vi skulle nästan genast iväg på en middag med 350 andra Erasmus från olika delar av Portugal och Spanien. Det började segt men blev en bra kväll trots allt! Det blev riktig studentskivastämning vilket till en början kändes lite jobbigt men eftersom det var fri bar blev det uthärdligt efter ett tag.. :) Sedan gick vi vidare till en klubb som var helt okej!

Tredje dagen var det guidad tur i Lissabon. Vi såg diverse olika saker, bl.a. var vi uppe på en kulle och såg en gammal ruin och från kullen hade man dessutom utsikt över hela Lissabon, mycket vackert! På kvällen var det dags för Halloweenfest och jag och Lydia var mer än missnöjda med våra outfits men har man tidsbrist så har man. Vi får satsa på något bättre till karnivalen i vår! Vi började i alla fall kvällen med att gå till massa småbarer i Barrio Alto och fortsatte sedan till en klubb som hette Gossip. Det blev ännu en lyckad kväll men trots detta kom vi upp och var ute ur hostalet kl 10:15 dagen efter. På hemvägen besökte vi staden Fatima som tydligen är väldigt känd bland katoliker. Det var fint men lite obehagligt religiöst där.

Sammanfattningsvis en lyckad resa men måste nog säga att Barcelona var bättre!


Utsikt över Coimbra från hotellrummets balkong

Alla som var med på resan (nästan) första kvällen i Coimbra

Tjejgänget i ruinen i Lissabon

Uppe på kullen. Det var sjukt blåsigt!!

Klubben vi gick till första kvällen i Lissabon

Eleanor, jag och Michelle på Halloweenfest. De flesta hottade upp sina outfits med fejkblod men eftersom det upptäcktes att detta var mycket svårt att avlägsna avstod jag!

Och där tog kvällen slut

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar